5 Bruiloft Budgettips

Trouw budget tipsHoezo een budgetwedding niet romantisch? Laat je vooral níet op de kast jagen door ongetwijfeld goedbedoelde doch nogal dwingende adviezen van ervaringsdeskundigen die er bijvoorbeeld op hameren dat een feest zonder zeskoppige liveband echt niet kan. Of door trouwleveranciers die met een stalen gezicht beweren dat een bruiloft onder de 10.000 euro “gewoon onmogelijk is”.

Een bruiloft draait om de liefde, niet om die handgemaakte Italiaanse servetten en tafellopers. En als er een ding níet romantisch is, is het wel na je wittebroodsweken op zwart zaad zitten…

Vijf budgettips om de kosten van je huwelijk binnen de perken te houden:

1. LOCATIE, LOCATIE, LOCATIE

Schroom niet te onderhandelen. Je kunt op elke offerte 10 tot 15% van de prijs afkrijgen. Zeker nu! En daarvoor hoef je echt geen Donald Trump-achtige onderhandelingstechnieken in huis te hebben. Je hoeft niet bang te zijn om simpelweg te zeggen: “Ik vind het te duur”, of “Dit is boven ons budget, we hebben er X voor over”.

Heb je écht een klein budget, dan kun je natuurlijk altijd nog in het Vondelpark of in de achtertuin van je lievelingstante terecht, toch?!

e7ee0a81baa98ad2979de94bce596b35

De tuin van je tante…

 

2.  TROUWJURK

Huur een trouwjurk in plaats van ’m te kopen en je bespaart al snel 75% op de reguliere aanschafsprijs.

Je hoeft natuurlijk niet per se voor een traditionele trouwjurk te gaan. In plaats daarvan kun je ook kiezen voor een mooie feestjurk van de Zara of H&M, die na je bruiloft niet alleen op zolder stof ligt te happen.

H&M Collection 2

Trouwjurk van H&M

 

3. KORT MAAR KRACHTIG

Catering is de grootste kostenpost (reken op zo’n 40% van het totale budget). Dus zeker als je een nogal bourgondisch ingestelde familie en vriendenkring hebt: smeer de trouwerij niet uit over de hele dag, maar beperk het tot een ceremonie aan het begin van de avond met aansluitend bubbels en een knallend feest.

 

4. FOOD FOR THOUGHT

Wel samen met je gasten een vorkje prikken? Dat betekent gelukkig niet dat je ook maar meteen een ingewikkeld 7-gangen diner dient te serveren. Je kunt de kok ook vragen jullie favoriete pasta’tje te bereiden. Toegegeven: het kost soms de nodige overredingskracht, want de meeste locaties serveren nu eenmaal het liefst hun ‘eigen bruiloftsmenu’, maar het scheelt enorm in de kosten en daarbij wordt het daardoor echt JULLIE bruiloft.

033142ab8707bfecfbef7820cb17443c

Italians do it better…

 

5. KLEIN MAAR FIJN

Hou het klein. Nergens staat dat het met meer mensen ook gezelliger wordt. Een intiem huwelijk met een handvol echt goede vrienden en familie is minstens zo bijzonder. Bijkomend voordeel: zo kun je echt aandacht aan iedereen besteden en dat is pas echt luxe!

 

Meer bruiloft budgettips? Je vindt ze in The Bride’s Bible.

Sitemap