De Ultieme Bruiloft Checklist

bruiloft checklist omslag

De uitschieters daargelaten –denk: de ‘eeuwige Friese verloofde’ of juist de quickie weddings (euhhh waren Blake Lively en Ryan Reynolds een setje dan?)-maar gemiddeld zit er tussen het aanzoek en de bruiloft 1 jaar en 4 maanden. Is de datum voor de bruiloft eenmaal geprikt, dan kan de voorpret van de bruiloft plannen echt beginnen. Of je er nu voor kiest een weddingplanner in te schakelen, of zelf je bruiloft regel, deze bruiloft checklist (een ruwe, we benadrukken het maar: laat je vooral níet gek draaien…) helpt je warmlopen naar De Grote Dag.


Checklist 12 maanden

  • Sfeer & Stijl: Begin met het visualiseren van de sfeer en stijl van je ideale bruiloft (om je verbeelding op gang te krijgen, check onze moodboards op Pinterest!
  • Budget: Bepaal je budget (indien van toepassing –hállo pa en ma- in overleg met je (schoon)ouders. Voor budgettips zie ook onze 5 Bruiloft Budget Tips.
  • Trouwjurk: Wordt het klassiek, designer, vintage of op maat gemaakt? Maak jezelf alvast een voorstelling van de perfecte trouwjurk (daar kun je natuurlijk nooit vroeg genoeg mee beginnen).
  • In shape komen: Maak een planning om jezelf in perfecte shape te krijgen voor De Grote Dag. Check The Bride’s Bible voor het stappenplan van personal trainer Elles Schoemaker en diëtiste Mara Looij.

Checklist 9 maanden

  • Trouwambtenaar: Het zal waarschijnlijk niet bovenaan je checklist staan bij het plannen van je bruiloft, maar onderschat de impact van de trouwambtenaar op de ceremonie niet niet. Om een tenenkrommend ‘en toen, en toen en toen’-relaas van de BABS (buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand) te voorkomen: ga tijdig op zoek naar een trouwambtenaar waarbij jij en je aanstaande je echt op je gemak voelen.
  • Gastenlijst: Omdat het aantal gasten op je bruiloft natuurlijk nogal bepalend is bij de invulling van en het regelen van je bruiloft: begin met het samenstellen van de gastenlijst.
  • Locatie: Is je gastenlijst eenmaal gefinetuned, dan kan de zoektocht naar de ideale locatie(s) voor de ceremonie, de receptie / trouwborrel, het diner en het feest beginnen.
  • Stadhuis: Niet geheel onbelangrijk bij het plannen van je bruiloft: reserveer op tijd het stadhuis (en eventueel de kerk).
  • Getuigen: Vraag de getuigen.
  • Ceremoniemeester: Vraag je minst gestreste, meest cool and collected vriend(in) of hij / zij de taak van ceremoniemeester wil vervullen. Of huur een professional / weddingplanner voor deze vaak nogal ondankbare taak.
  • Cateraar: Denk alvast na over het menu (wordt het je favoriete pasta’tje of ga je voor een alles-er-op-en-er aan zevengangen diner?) en zoek daar de perfecte cateraar bij.
  • Muziek: Hou ogen en oren open voor bandjes, een dj of –zoals je wilt- een zevenkoppig blaasorkest op het feest.
  • Trouwverzekering: Bovenaan de bruiloft checklist van elke zichzelf respecterende weddingplanner: sluit een trouwverzekering af mocht je bruiloft door een worst-case scenario af moeten blazen of uit moeten stellen

6 maanden checklist tot aan de grote dag...

.......
Wil je de rest van de bruiloft checklist hebben? Like ons op Facebook en download de hele bruiloft checklist uit The Bride's Bible gratis!
bruiloft checklist

Sitemap