Warning: ksort() expects parameter 1 to be array, object given in /home/deb31056n3/domains/bridesbible.nl/public_html/wp-content/plugins/bbpress/includes/core/template-functions.php on line 316
De boerenbruiloft van Bette Franke en Ilja Cornelisz | The Brides Bible - De ultieme gids voor je bruiloft

De boerenbruiloft van Bette Franke en Ilja Cornelisz

Als een in New York woonachtig topmodel haar jawoord geeft, doemt natuurlijk al snel een vijfsterrenhotel als The Plaza (het decor van ‘Bride Wars’) of toch minstens een hippe, industriële club in zeg The Lower East Side als locatie op. Bette Franke, onlangs nog te zien in campagnes van modehuizen als Valentino en Hermès, pakte het op z’n zachtst gezegd anders aan. De 23-jarige beauty zei afgelopen weekend ‘I do’ tegen haar Ilja Cornelisz op…. Landgoed de Olmenhorst.

Landgoed Olmenhorst

Bron: Website Landgoed Olmenhorst


Say yes to the dress

Niet alleen qua locatie hield Bette het ‘lekker simpel’. In plaats van een bevriende modeontwerper te vragen voor haar aan de tekentafel plaats te nemen, koos de Heemskerkse voor een witte jurk met transparante, kanten top, ontworpen door… haar oudere zus Sanne Franke. Afgetopt met witte pumps van Maison Martin Margiela en een trouwring van Tiffany’s, dat dan weer wel.

 

Bette Franke en Ilja Cornelisz

Bron: Instagram


Simpel en ongedwongen

Het bruidspaar vierde hun mooiste dag in het bijzijn van een select clubje familie, vrienden (waaronder modecollega’s als Kim Noorda en Sophie Vlaming) en modellenscout Wilma Wakker (die Bette op haar 15e in de Amsterdamse Kalverstraat ontdekte). Na de plechtigheid werd er gegeten aan lange tafels in de boomgaard, champagne gedronken op een grasveld en –als kers op de taart- gedanst rondom vuurkolven.

 

Huwelijksnacht

Voor huwelijksnacht-tips was Bette duidelijk niet bij collega topmodel Kate Moss op de thee geweest. In plaats van op z’n Mossiaans te afteren in een met champagne gevulde jacuzzi, bracht het kersverse echtpaar hun huwelijksnacht -lekker groen en verantwoord- buiten in een tentje op Landgoed de Olmenhorst door…

 

Bette Franke en Ilja Cornelisz

Bron: Instagram


The show must go on

48 uur later stond de bruid al weer op de catwalk in New York waar ze tijdens Fashion Week onder meer de shows van trouwjurkexperts Vera Wang en Oscar de la Renta liep. Maar die halen het niet bij het exemplaar dat zuslief Sanne voor haar in petto had. “Daar kan geen Oscar de la Renta tegenop”, zo liet Bette het Nederlandse tijdschrift Vogue vanuit de coulissen weten.
Ook een green wedding à la Bette en Ilja? Tips en tricks vind je in The Bride’s Bible

 

2 Comments
  1. Vivian ter Huurne 44 jaar ago
  2. Hanneke Seesing Hanneke Seesing 44 jaar ago