Warning: ksort() expects parameter 1 to be array, object given in /home/deb31056n3/domains/bridesbible.nl/public_html/wp-content/plugins/bbpress/includes/core/template-functions.php on line 316
De styling van je bruiloft | The Brides Bible - De ultieme gids voor je bruiloft

De styling van je bruiloft

Niet alleen de bruid (en bruidegom) dienen te worden opgedirkt, ook de locatie van de ceremonie, borrel en het feest kunnen wel een strikje hier en een bloemetje daar gebruiken. Maar hoe begin je?

1. Stijl

De belangrijkste vragen die je jezelf als eerste moet stellen: wie zijn we? wat past bij ons? Zijn jullie natuurliefhebbers wier hoogtepunt van het weekend een ochtendwandeling door het bos is? Dan is een organic / green thema wellicht een idee. Of schuimen jullie juist tot het ochtendgloren hippe clubs af? Dan is een Roxy-achtig dansfestijn met blitse dj wellicht meer jullie kop thee. Inspiratie kan overal vandaan komen; zo spraken wij een bruid die het printje van haar favoriete Chloé-jasje terug liet komen in de uitnodigingen en menukaarten. Door bij jezelf te blijven krijg je de meest persoonlijke, stijlvolle en bijzondere bruiloft die je je maar kunt wensen.

Karen en James steken hun liefde voor art deco niet onder stoelen of banken

 

2. Moodboard
Ga je voor urban industrial of landelijk rustiek? Vintage chic misschien? Of droom je al sinds je eerste keer Lowlands van een festivalbruiloft (dé trend van 2014)? Welke stijl je ook kiest, een good old inspiratiebord helpt je op weg bij het organiseren van jullie droomdag. Oftewel: knippen en scheuren maar! Focus je op de voor jullie belangrijke elementen van de dag (van De Jurk en accessoires tot aan de locatie, bloemen, food stations, bruidstaart, wedding give aways, champagnefontein, aankleding van de dinertafel enz.). Je kunt natuurlijk ook online een moodboard maken. Onze boards op Pinterest helpen je vast op weg.

 

3. More is more

Less is more. Ja voor Geert Wilders en zijn roedel volgelingen misschien. Maar niet als het op de styling van je bruiloft aankomt want daar draait het -behalve om eigenheid (“ahhh ja, typisch Sanne en Tom”)- vooral om véél. Heel veel. Wil je paars, roze en geel als kleuren voor de aankleding of ben je dol op kraaien: ga vooral je gang. Maar zorg er dan wel voor dat het overal terugkomt. Herhaling is belangrijk, zo creëer je één stijl.

 

Stylingtips van Lieske Veraart (Total X Styling & Organising)

• Bij budgetwinkels als Action en Xenos hebben ze vaak leuke vaasjes of kaarsenhouders voor weinig geld. Je kunt ook zelf tomatenpureeblikjes verzamelen waar je waxinelichtjes in doet. Of drink een half jaar lang als een malle Orangina om de flesjes tijdens je bruiloft als vaasjes her te gebruiken.

• Laat je eigen trouwlogo ontwerpen, dat je –hallo eenheid- overal laat terugkomen. Bijvoorbeeld jullie initialen sierlijk in elkaar gevlochten, jullie vingerafdrukken in jullie trouwkleur of –net als Blake Lively en Ryan Reynolds- jullie silhouet.

• Hoe feestelijk lampionnen, rozenblaadjes of confetti ook mogen zijn, het mag niet overal. Check dus eerst bij de locatie of er een ‘zwarte lijst’ is voor je twintig zakken rozenblaadjes of lavendel bestelt….

Meer weten over de styling van je bruiloft? Check The Bride’s Bible of volg ons op Pinterest.