DJ Claire Timmermans zegt I do!

De Jurk

Ik was overal rijkelijk laat mee behálve met het uitzoeken van de jurk. Ik ben absoluut geen bridezilla maar drie dingen mochten wat mij betreft op mij huwelijk echt niet ontbreken: wodka, friet én… een witte jurk.

Codewoord: Kate Moss

Wit dus. Nou vooruit: en het liefst met kant. Een beetje bohémian zoals de John Galliano-japon die Kate Moss op haar trouwdag droeg. ‘Kate’ was dan ook het codewoord toen ik met veertien vriendinnen bruidsboetiek Bloomfeld aan de Haarlemmerdijk binnen stapte. Dat hadden ze nog nooit meegemaakt. Eigenlijk mag je maar drie mensen meenemen, maar ik heb nu eenmaal veertien goede vriendinnen en die wilde ik er allemaal bij hebben. Gelukkig gingen eigenaren Petra en Patrick er heel relaxt mee om. Zo relaxt dat ik zeker weet dat ál die meiden hun trouwjurk later ook bij Bloomfeld gaan kopen.

Bloomfeld bruidsmode

Bloomfeld bruidsmode

 

 

Ontwerper John Galliano legt de laatste hand aan zijn japon voor topmodel Kate Moss

De bruidsjapon van Kate Moss (hier met ontwerper John Galliano) vormde de inspiratie voor Claire bij haar zoektocht naar De Jurk

 

De eerste de beste

Met veertien vrouwen aan tafel was het weliswaar een beetje chaotisch, eigenaresse Petra liet zich er niet van door de wijs brengen en liep –nadat ik kort met haar gesproken had- linea recta naar een Jenny Packham-japon. Geen kant, maar met… kralen. Een jurk die ik zelf niet zo 1, 2, 3 uitgekozen zou hebben. Maar toen ik ‘m eenmaal aanhad, wist ik het: dit is ‘m! Mijn vriendinnen waren het er unaniem mee eens. Sexy, classy maar tegelijkertijd lekker losjes, bohémienne. Ik voel me er echt een prinsesje in!

 

Op jurkenstrooptocht met mijn vriendinnen

Op jurkenstrooptocht met mijn vriendinnen

 

Traditioneel

Hoe De Jurk er precies uitziet, zal tot de grote dag een verrassing blijven. Wat dat betreft ben ik best traditioneel, het is natuurlijk wel een soort tranentrekker. Maar ik weet zeker dat ook mijn lief ‘m fantastisch zal vinden. Hij weet alleen dat Jenny Packham de ontwerpster is. Gisteren zat hij met een iPad op schoot op de bank haar collecties door te spitten. Met tranen in z’n ogen! Nog zeven dagen en dan is het zover. Het aftellen is nu echt begonnen!

Sitemap