In het huwelijksbootje bij Hotel New York

Dat huwelijken en hotels een gouden combinatie vormen, behoeft weinig uitleg. Niets fijners immers dan je als bride-to-be samen met je aanstaande een weekendje in een mooi hotel te verschansen om zo in alle rust de laatste knopen voor De Grote Dag door te hakken. Of natuurlijk om er de huwelijksnacht door te brengen. Als je tenminste niet tot die 26% van de newlyweds behoort die wegens te enthousiast proosten op de heuglijke gebeurtenis na de festiviteiten als een blok in slaap valt, maar daar gaan we voor het gemak even niet van uit…

Gelukszoekers

Waar kun je de weg naar je nieuwe (getrouwde) leven nu toepasselijker beginnen dan in Hotel New York in Rotterdam? Het in Jugendstil-stijl gebouwde pand op de Wilhelminapier was ooit het hoofdkantoor van de fameuze Holland Amerika Lijn. En daarmee het vertrekpunt van talloze avonturiers die hun geluk vanuit Nederland in the promised land wilden beproeven. Hoezee symboliek! Ruim twintig jaar na de allerlaatste oversteek van De Nieuw Amsterdam werd het historische gebouw begin jaren ’90 omgetoverd tot Hotel New York.

Hotel New York Exterieur

 

Huwelijksbootje

Zeg jij volmondig ‘JA!” tegen zo’n romantische, historische locatie? Van maandag tot en met zaterdag kun je er–in een van de trouwzalen met uitzicht op het water- in het huwelijksbootje stappen. Wil je je er als kersvers bruidspaar nadien echt onderdompelen in de wereld van something old meets something new, boek dan de directiesuite. Een nostalgisch vertrek waarin oud (authentieke open haard, houten lambriseringen en visgraatvloer) en nieuw (LED-verlichting, ligbad met uitzicht op de Maas, glazen bureau met Eames-stoel, om maar even wat te noemen) soepel en stylish in elkaar over lopen. Zo prachtig dat je er zou willen wonen. Met het wereldwijde geroemde beddengoed (te koop in de gift shop) doet het hemelbed daar bovenop zijn naam nog eens meer dan eer aan.

Hotel New York Suite

 

Buitenskamers

Mocht je –we kunnen het bijna niet voorstellen- toch de behoefte voelen om tijdens je verblijf ook buiten je suite te kijken (leuk om te weten: Anouk sloot zich in 2004 weken in een kamer op om haar album –jawel- ‘Hotel New York’ te schrijven)? Het hotel huisvest onder meer een heuse barbier, een imposant café restaurant (de fruits de mer zijn niet te versmaden!) en heeft een eigen watertaxi met schipper die je vanaf de Wilhelminapier in no time naar andere Rotterdamse hotspots vaart.

New York Hotel Bar

 

Check voor een bruidsarrangement (met bubbels, bruidssuikers en uitgebreid ontbijt op bed) de website van Hotel New York

Sitemap