Kasteelgeheimen

Bride’s Babe Hanneke bezocht tijdens de open dag van Toptrouwlocaties Kasteel de Haar, onder de rook van Utrecht. Een blik op de foto’s en je snapt: daarbij waren de oeehhh’s en aaahhh’s niet van de lucht. Maar niet alleen als potentiële trouwlocatie is De Haar een bezoek waard.

 

foto (10)

 

Het kasteel –gebouwd in 1892- is niet alleen imposant en beeldig, achter de kasteeldeuren blijkt een rijke en bewogen historie te liggen. Zo fêteerden de baron en barones Van Zuylen van Nijevelt van de Haar graag de crème de la crème van de internationale jetset om zich samen met hen te komen laven in luxe.

 

 

BB

 

 

De Franse filmdiva Brigitte Bardot zei daar geen non tegen en scheurde ’s nachts op een brommer door de kasteelgangen, zo onthult de expositie ‘Slaapkamergeheimen van de Haar’. Behalve BB logeerden modegrootheden als Coco Chanel en Yves Saint Laurent en acteurs als Roger Moore en Joan Collins in het kasteel. Alle gasten kregen een ‘eigen’ kamer toebedeeld die door de barones zorgvuldig op persoonlijkheid werd uitgezocht en voorzien van passende bloemen, boeken, tijdschriften en parfums.

 

foto (11)

 

Voor het eerst in ruim een eeuw stelt het kasteel de kosmopolitische kamers nu open voor het publiek. Tijdens de kasteelrondleiding kom je alles te weten over de slaapkamergeheimen van De Haar. En dat geeft de huwelijksnacht natuurlijk een extra bijzondere dimensie…

 

Entree € 12,50

Sitemap