Warning: ksort() expects parameter 1 to be array, object given in /home/deb31056n3/domains/bridesbible.nl/public_html/wp-content/plugins/bbpress/includes/core/template-functions.php on line 316
Safe én snel een gebronsd lijf: tan-tastique! | The Brides Bible - De ultieme gids voor je bruiloft

Safe én snel een gebronsd lijf: tan-tastique!

Dat drie weken bakken op het strand of een tienrittenkaart bij de zonnestudio niet verantwoord is, weten we allemaal. Nou ja: behalve Rachel Hazes misschien. Hoe dan ook: lekker gebronsd doet het toch beduidend beter dan melkflessenwit bij een hagelwitte bruidsjurk. Om over een bikini nog maar te zwijgen (hallo huwelijksreis!).

Doet u mij een teint Doutzen alstublieft

Doet u mij een teint Doutzen alstublieft

 

Voor wie snel én safe een goudglanzend lichaam wil, biedt een spray tan gelukkig soelaas. Misschien krijg je nu meteen akelige visioenen van celebrities als Christina Aguilera en Lindsay Lohan die met hun oranje gesprayde lijven zelfs Oompa Loompa doen verbleken. Maar peentjesvrees hoef je echt niet te hebben, zo weten we inmiddels uit ervaring na een spray tan bij T-Tans in Amsterdam. Eigenaresse Tihana Poel: “Onze sprays zijn van hoogwaardige kwaliteit en bovendien sprayen we met de hand, oranje zul je echt niet worden”.

Hoe werkt het?
Bij een spray tan wordt je van top tot teen (dat wil zeggen: je kunt voor the full monty gaan, maar mag natuurlijk ook je ondergoed aanhouden) door een expert ingesprayt met een door jou zelf uitgekozen brons-tint. Na 20 minuten (het sprayen en 8 minuten drogen) loop je gebronsd en wel naar buiten.

Wat?
De tanning vloeistof verkleurt slechts de bovenste huidcellen van je huid. Bij T-Tans kun je kiezen uit twee soorten verf. De T-Tan Original (in ultra light, light, medium of dark) waarbij je na acht uur onder de douche mag of de 100% organische T-Tan Express waarbij het aantal uren dat je wacht met douchen de uiteindelijk teint bepaalt.

Houdbaarheid?
Als je je keurig aan de voorschriften houdt (lees: twee keer per dag insmeren met een olie of body butter, na het douchen droog deppen in plaats van wrijven, minimaal 24 uur wachten met scheren na de spray tan), kun je zo’n acht dagen genieten van je bruine kleur. Daarna vernieuwen de huidcellen zich en wordt je teint geleidelijk lichter.

 

tan 2

Proefsessie
Voor je bruiloft wil je natuurlijk de perfécte kleur die helemaal bij jou (en je droomjurk) past. Het is daarom wel zo slim om van te voren een keer een proefsessie in te boeken. Want wat voor de een ‘light medium’ is, is voor de ander Donatella Versace-doorbakken, zo ontdekte ondergetekende…

Bodyshape
Niet helemaal tevreden met je figuur? Bij T-Tans kun je je lichaam ook laten ‘shapen’. Door op strategische plekken met donkere en lichtere sprays te werken, creëert tan expert Tihana schaduweffecten waardoor je slanker oogt.

Hoe lang van tevoren?
Na een dag of twee, zag mijn huid er op z’n best uit. T-Tans-eigenaresse Tihana Poel adviseert bruiden dan ook zich zo’n 2 à 3 dagen voor de bruiloft te laten spray tannen. Reserveer daarvoor op tijd, want zeker in de lente en zomer is het erg druk! Ga je na je bruiloft op huwelijksreis naar een zonovergoten oord, vergeet je dan niet goed in te smeren; een spray tan bevat geen beschermingsfactor!

Vanaf € 39,- voor een full body tan. T-Tans organiseert ook spray tanning party’s met hapjes, drankjes en muziek. Wedden dat dat als vrijgezellenfeest-activiteit beter in de smaak valt dan in konijnenpak over de Dam te moeten rennen!

T-Tans, Bosboom Toussaintstraat 50, Amsterdam

020-6831689