Top Trouwlocatieroute

Wordt het de perenboomgaard van Tante Annie of toch maar lekker megalomaan onder de Nachtwacht in het Rijksmuseum? Niks zo moeilijk als het vinden van de perfecte locatie voor jullie droomhuwelijk (behalve dan het vinden van de perfecte jurk . Of het samenstellen van de gastenlijst. En wil je eigenlijk per koets of per fiets aankomen bij het stadhuis? Afijn, eigenlijk is alles lastig aan het organiseren van een trouwerij).

De open toptrouwlocatie route van toptrouwlocaties.nl is een aanrader voor wie geen keuze kan maken. Op 29 september aanstaande kun je bij maar liefst 250 locaties langs om te kijken of hét decor voor jullie grote dag er tussen zit.

Omdat 250 locaties bezoeken wellicht wat veel van het goede is (de dag duurt bovendien maar van 12.00 tot 17.00 uur), kun je van te voren een persoonlijke route uitstippelen. Zo kun je beginnen bij Buitengoed Hagenhorst in Wassenaar, om via de Remise in Den Haag naar een boerenhoeve in Maasland af te reizen- om maar wat te noemen.

Checklist
Bedenk voordat je op pad gaat wat voor soort feest je graag zou willen organiseren. Ga je voor groots, meeslepend en Sisi-achtig, vink dan vooral alle landgoederen, kastelen en burchten aan. Wil je industrieel en hip? Ga dan voor voormalige remises, cruiseschepen-vertrekhallen of clubs. Uiteraard spelen de kosten hier ook een belangrijke rol. Weet wat je te besteden hebt en of de locatie van je keuze daarbij past.

Hou ook het aantal gasten in je achterhoofd. Wil je graag dat iedereen- van kleuterschoolvriendin tot je collega van de marketing- langskomt op je bruiloft? Dan heb je uiteraard een grotere locatie nodig dan als je alleen je inner circle een uitnodiging stuurt.  En als je een dansfeest voor ogen hebt, is het wel zo handig als er ook daadwerkelijk een dansvloer is én dat er geen geluidsbegrenzing geldt voor de locatie. Check daarnaast ook minder romantische zaken als bereikbaarheid voor gasten die slecht ter been zijn, parkeerplekken en het aantal toiletten.

Ook de invulling van de dag is van invloed. Wil je alles op één plek vieren, of wil je meerdere locaties? Hou daarbij ook rekening met de afstand tussen de verschillende bestemmingen. Een groep van 100 man verplaatsen kost nou eenmaal meer tijd dan met zijn tweeën van A naar B rijden.

Blijf je twijfelen over een locatie, ga dan eens langs als er een vergelijkbaar feest aan de gang is. Zo krijg je een goed beeld van de sfeer en weet je wat je ongeveer te wachten staat als jullie Big Day daar is.

In the Bride’s Bible lees je meer over het vinden van de perfecte locatie.

 

Sitemap