Warning: ksort() expects parameter 1 to be array, object given in /home/deb31056n3/domains/bridesbible.nl/public_html/wp-content/plugins/bbpress/includes/core/template-functions.php on line 316
Vijf handige tips bij de zoektocht naar het perfecte bruidsparfum | The Brides Bible - De ultieme gids voor je bruiloft

Vijf handige tips bij de zoektocht naar het perfecte bruidsparfum

coco-chanel-perfume-quote

Coco Chanel windt er geen doekjes om: onderschat de impact van een parfum nooit. Zeker niet tijdens De Dag waarop alle neuzen jouw kant op staan, je huwelijksdag. Maar hoe vind je voor je bruiloft nou de geur die perfect bij je past?

 

1. Oud of nieuw?

De eerste vraag die je jezelf moet stellen: ga je voor something old of something new? Oftewel: kies je voor het oude vertrouwde parfum dat je als sinds 1893 draagt of wil je een compleet nieuwe rieker voor deze speciale dag? Bruiden die nogal traditioneel ingesteld zijn of –voor zover dat mogelijk is in vol bruidsornaat- ‘helemaal zichzelf’ willen zijn tijdens de huwelijksdag: blijft bij uw eigen kaptafel. Brides-to-be die het parfum als speciaal token voor De Grote Dag zien, waaraan ze de rest van hun leven –jawel tot de dood ons scheidt- door slechts een snif herinnerd zullen worden: gaat heen en winkelt!

2. Welk parfum past bij mij?

Zoals dat ook voor het kiezen van de ideale bruidegom geldt: ga niet over een nacht ijs bij het uitzoeken van de perfecte geur. De Société Française des Parfumeurs classificeert zeven geurfamilies (citrus, bloemig, oriëntaals, Fougère, Chypre, houtachtig en leer). Denk voor je de parfumerie instapt na over welke type het best bij je past om zo alvast het kaf van het koren te scheiden. Winkel bij voorkeur ’s middags (dan is je reukvermogen op z’n best), probeer maximaal drie parfums per shoppingtrip en laat iedere geur minstens een half uur drogen (om top-, hart- en basisnoten optimaal tot z’n recht te laten komen).

3. Layer cake

Heb je je perfecte bruidsparfum eenmaal gevonden, breng ‘m –met behulp van bijbehorende douchegel, bodylotion en deo- dan in lagen aan. Hiermee versterk je de geur en kun je er langer van genieten.

4. Neem je aanstaande mee!

Is je aanstaande in een bruidsboetiek doorgaans persona non grata, neem hem vooral wel mee naar de parfumerie. HIJ is degene die zich de hele dag aan je zijde begeeft, dan is het uiteraard –zeker met de huwelijksnacht in zicht- wel zo prettig als ook hij gecharmeerd is van je bouquet

 5. Bloemenpracht?

Last but not least: bestaat je bruidsboeket uit echte bloemen? Dan is het oppassen geblazen. Sterk geurende ruikers als fresia’s, lelies en rozen kunnen lelijk vloeken met je parfum. Check van tevoren of er een love match tussen beide is. Óf bewaar je parfum voor na de ceremonie, en nevel je pas tijdens de receptie, het diner en het feest onder in wolken van genot.

 

Oscar de la Renta

Oscar de la Renta’s bruidsparfum ‘Something blue’