Viva Vintage

Vintage trouwjurken

Is origineel jouw middle name maar heb je geen zin om het getrouwde leven met een persoonlijke lening te beginnen? Dan is een vintage trouwjurk misschien wel iets voor jou.

Trouwjurk van het Waterloopplein

Niet de minsten gingen je voor. Zo trouwde Tjitske Reidinga in een vintage Dior en zei Nicole Kidman ‘I do’ tegen Tom Cruise gehuld in een tweedehands trouwjurk van het –jawel- Waterlooplein. Geen garantie voor succes, zo weten we sinds Tom tien jaar later middels een persbericht hun scheiding aan de wereld (en Nicole) kenbaar maakte. Niet dat Nic daar –inmiddels gelukkig getrouwd met Keith Urban- ook nog maar een wenkbrauwtje om zal doen fronzen, overigens. Eerlijk is eerlijk: dat kan ze vanwege haar botox-liefhebberij ook niet meer. Maar je kunt veel zeggen over La Kidman, gevoel voor stijl heeft de Australische actrice altijd gehad. Goed, ik dwaal af: origineel, stijlvol en budgetvriendelijk, daar gingen we voor. Vintage dus.

Laura Dols vintage
Klassiekers

Laura Dols, de vintage-expert uit de Amsterdamse Wolvenstraat, verzamelt al ruim dertig jaar trouwjurken uit de jaren vijftig (denk: Jackie Kennedy! Grace Kelly! Elizabeth Taylor (3 keer)!) en eerder. Haar collectie bestaat uit voornamelijk handgemaakte jurken van bijzondere stoffen als antiek kant, zijde en batist die anno 2013 nog maar moeilijk te krijgen zijn (tenzij je bereid bent een fortuin uit te geven). In het bruidsatelier kunnen de klassiekers helemaal op jouw wensen worden afgestemd en op maat worden gemaakt. En zo heb je voor slechts een fractie van het geld dat je in een gemiddelde trouwboetiek kwijt zou zijn je eigen –we noemen maar wat- Sissi-exemplaar. Een klassieke win-win situatie!

Laura Dols vintage

Op 21 en 22 september opent Laura Dols (op afspraak) haar bruidsjurkenatelier.

Aanmelding via service@lauradols.nl

Meer info over Laura Dols vintage trouwjurken: www.antieketrouwjurk.nl

Sitemap